Klikk på et bilde og bruk piltastene.

Bregenz_1 Hindelang
Bregenz i Østerike Hindelang i Syd-Tyskland

 

Hans (Johann) Fügenschuh var trolig født der hans foreldre bodde, i Allgäu i Hindelang i Syd-Tyskland på grensen til Østerrike og Sveits 170 km sydvest for München.

Faren hadde et berømt stutteri på gården i Allgäu.

Hans (Johann) Fügenschuh innvandret til København – med kone og barn i desember 1599 – på innbydelse fra Kong Christian IV – fordi han var berømt for sine prakt sadler. Han oppgir at hans siste oppholdssted var Bregenz i Østerrike og at hans foreldre er Mathias og Katharina Fügenschuh, bosatt i Hindelang i Allgäu syd Tyskland – en egn som kalles «døren til Italia» og var omgitt av høye fjell.

Hoff sadel maker Hans (Johann) Fügenschuh forandret etterhvert skrivemåten av sitt etternavn til Fiigenschouf / Fiigenschow. Det staves forskjellig i etterlatte dokumenter.

Et bryllup notat funnet i de Dansk-Norske Registranter omhandler hoff salmakerens sønnesønn – sadelmaker Niclas Jeremiassen Fiigenschow som i 3. generasjon i København fortsatte som sadelmaker i firmaet som farfaren grunnla her. Forfedrene hadde drevet dette håndverket i flere generasjoner.

Et sadelmaker firma kan samenlignes med nåtidens bil fabrikant. Han utsmykket sadler og ride tøy med gull- og sølv smed arbeid, juveler og perler, stoppet elegante ekvipasjer osv for hoff og herregårder, for konger og adelsmenn, og navnet Fügenschuh hadde klang over hele Europa. Deres verksteder i Allgäu-egnen var berømte og likeledes verkstedene i Wien, hvor medlemmer av slekten var blitt adlet og hvor deres herskaps hus i dag fortsatt finnes i den gamle bydel.

 

 

 

Fiigenschou
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »