Bregenz_1 Hindelang_kart

Bildene med informasjon har jeg fått fra Ulrich Füghenschuh og turistmateriell (Photo: Hindelang. Ausgabe 2000/2001).

Mathias Fügenschuh, født ca. 1540, må ha vært en rik mann. Ca 1570 eide han 4 hus i sentrum av Hindelang (i Syd-Tyskland), 3 av dem står fortsatt der og er byens eldste. Han solgte husene ca. 1572/73 til grev Max Fugger, Augsburg. Fugger bygget opp et stort stutteri der. Ca 1652 solgte Fugger husene til biskopen av Augsburg. Biskopen rev helt ned hovedhuset. Et lite palass ble bygget og det er nå rådhus i Hindelang.

Max Fugger skrev Europas første bok om heste oppdrett og ridning. Han fortsatte Mathias Fügenschuh’s berømte stutteri i Hindelang. På fasaden kan man ennå se de svake rester av Fügeschuh’s familie merke (tre fjelltopper med grantrær) og familien Fuggers våpenskjold.

 

Mathias Fiigenschou
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »