Klikk på et bilde og bruk piltastene.

Rangoni_conti Rangoni_Marchesi Landolfo_Rangoni
Rangoni (conti) Rangoni (marchesi) Rangoni, Ercole (Cardinal)

Bio-Bibliographien. Brandenburgische Gelehrte der Frühen Neuzeit.Berlin-Cölln 1640-1688
Av Lothar Noack, Jürgen Splett, s 325:

Conrad Tiburtius (Range) Rango døde 3. desember 1700. Den offisielle begravelse til ære for den fortjenestefulle døde  superintendenten, som ble ledet av Johann Philipp Palthen historiker og rektor ved Greifswald universitet. Det offisielle begravelse program inneholdt opplysninger om den avdøde og en «Catalogus Scriptorum RANGONIANUM». I biografien finnes informasjon om Rangos forfedre (støttet av italienske kilder), Theodor Rango ha vært med som ledsager for Belisars (505-565)  ved dennes tog til Øst-Goten. Theodor skal ha vært av en gammel gresk adelsslekt.  Særlig i det 6. århundre blomstret slekten i Konstantinopel – i vitenskapelig forstand en uholdbar konstruksjon, men som egnet seg bra til å ære den avdøde superintendenten.

Johann Friedrich Gauhe: Historisches helden- und heldinnen-lexicon: in welchem das leben und die Thaten derer Generalen, Admiralen, ……(Utgitt 1716 i Leipzig). Side 1348:
Rango (Gvido) en italiensk general.
Han var nedstammet fra en gammel adelig slekt, som for mer enn 1000 år siden kom fra Constantinopel til Italia, hvor slektet fortsatt blomstrer i Florence, Venezia og Modena. Fra denne slekten har vi i det 9. århundre Olympius, i det 11. århundre Landolphus, i det 15. århundre Gabriel og i det 16. århundre Hercules Rango som kardinaler i den romerske kirke.
Nicolaus Rango kom i det 14. århundre til Sachsen som general, han var over-jegermester og etterlot seg en sønn med samme navn, og denne sønnens etterslekt slo seg ned i Hinter-Pommern i Colberg hvor de fortsatt blomstrer idag (1716).
Denne Gvido (Rango) var født i Florence. Han tjente først hos venetianerne mot forbundsfellene fra Cambray, og …..

Neues Preussisches Adels-Lexicon oder genealogische and diplomatische. Vierter Band. Side 86:
Rango(ow), die Herren von.
Rango stammer fra Grekenland, hvorfra de allerede i det 6. århundre kom til Italia. Og Nicolaus Rango, krigsoberst, kom 1340 til Sachsen. En av hans sønner slo seg ned i Colberg og ble stamfar til de pommerske Rangows. Brüggemann kaller de også v. Rangen.

Tilsvarende opplysninger i Zedlers Universal-Lexicon, Blatt 0412, s 806:
Rango, en anselig slekt i Grekenland; som særlig blomstret i Constantinopel. Den eldste kjente med dette navnet er Theodor Rango som i det 6. århundre befant seg i Italia da Belifacius? fikk utrettet store ting. Herfra spredte slekten seg til andre land, blant dem Nicolas som gjorde en reise fra Italia til Sachsen ge???? i begynnelsen av det 14. århundre. Hans etterslekt spredte seg i Tyskland. Fra denne slekten finnes tre beæret med Cardinals-hatt, en ble sendt som pavens ambassadør til kurfyrst i Sachsen Johann Friedrich. To med dette navnet var med på korstoget i det 11. århundre, som Gottfried von Bouillon ledet til det hellige land. (Hans og Melchior von Rycken var også med på dette korstoget i 1095–1099.)

Mange av etterslekten i Tyskland og Pommern kalles for Range. Noen av de eldste ble kalt Rango/Rangoni som i Italia. I Italia ble noen kalt Rangone. Olympius Rango levde i Italia i det 9. århundre, hadde han forfedre i Hellas?

Antonio Rangone, nevnt 972 i Italia.
Petrus (Ranghe) Range, 1317 til Lüdershagen, Bart (Rügen).
Heinrich (Hinricus Ranghe) Range, 1317 til Lüdershagen, Bart (Rügen).
Niccolò Rangoni, + Verona 1422
Niccolò Rangoni,+ etter 1444, Patrizio di Modena
Martin von (Range/Rangoni) Rango, 1634-1688, rådmann i Kolberg og hans bror
Conrad Tiburtius (Range) Rango, 1639 Kolberg – 1700 Greifswald, superintendent, i noen kilder kalt Rangone.

En slektsgren:
1. Nicolaus Rango, italiensk general, kom til Sachsen 1340
2. Nicolaus Rango
3. (Klaus Ranghe) Nikolaus Range, + 1438, * Elisabeth von Horn. (usikker far, se ovenfor)
4. Christian (Karsten) Range, + 1450, * Judith von Schlieff.
5. Nikolay (Nikolaus / Claus / Klawes) Range, testament 1496, * Chatarina von Bade(n).
6. Christian (Kersten Range) von Rangen («Rats- und Sültzverwandter zu Kolberg») * Judith Schlieffen, + 1552
7. Anna Range * Heinrich Dalecke, rådmann i Kolberg
8. Judith Dalecke * Joachim Tesmar, + 1594, rådmann i Kolberg
9. Jacob Tesmar, 1558-1610 * Luitgard Calsow, 1567 – 1619 Kolberg
10. Hildebrandt Tesmar, 1602 Kolberg – 1662 Lübeck * Dorothea Lengercken, + 1689
11. Doroteha Tesmar, + 1718 Kolberg * Elia Petrus Tuchsen, + 1693, borgermester i Kolberg

Sülzverwandter = Medlem av saltfamilien dvs klanen som hadde hånd om utvinning og salg av salt i Kolberg.

Range / Rango / Rangoni
Stikkord:         

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »