Andreas Knudsen Olde var borger i Bergen 1802 og kom fra Christiania til Bergen. Han var bondehandler, gjestgiver og skipper. Muligens er han i slekt med Andreas Olde som var skipper i Lübeck 1585. St. Jacobi var sjøfarenes kirke i Lübeck, men jeg har ikke enda søkt etter slekten Olde der.

I Lübeck og området rundt har jeg funnet mange Olde fra 1500-tallet til idag. I databasen min finnes også mange Olde i og rundt Hamburg. Her er noen av stedene jeg har funnet Olde:
Vest for Lübeck: Steinbek
Nord for Lübeck: Ohlenburg (Oldenburg i Holsten)
Nord og nordvest for Hamburg: Spiekerhörn, Bützfleth, og Heide
Ved Hamburg: Altona
Øst for Hamburg: Ohlen i Willinghusen, Boberg og Havighorst i Reinbek-Amt

Jeg har ikke enda funnet slektskap mellom Olde i England og Tyskland, men begge går langt tilbake.

Olde
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »